Blogger tarafından desteklenmektedir.
.

Slider

[4][NEW][xslide]

Gönderen / 23 Mayıs 2016 Pazartesi

KUZU PİRZOLA




Kuzu pirzola, kuzunun en çabuk pişen kısımlarından birisidir. Hayvanın kaburga kısmındaki etler kuzunun en hareketsiz bölgesidir. Kuzu pirzola, kuzunun sırt kısmındaki kaburgalarından elde edilir. Yemesi kolay, lezzeti ise güzel olduğu için en çok sevilen et çeşitlerindendir. Yanında bol limonlu bir salatayla güzel bir öğün olacaktır.

Ben, 10 dakikada masaya gelebilecek yumuşak kuzu pirzolayı genellikle tavada pişiriyorum . Her yüzünü yaklaşık 4 er dakika pişirmek yeterli. Çok pişmiş seviyorsanız süreyi birazcık uzatabilirsiniz ama sıklıkla kontrol etmelisiniz aksi halde, sulu ve yumuşak pirzolalar yerine kuru ve takır takır pirzolalar yemek zorunda kalabilirsiniz

Bazı püf noktaları verdim pişirme işlemi sırasında uyulması gereken. “Aman ne var canım pirzolayı pişirmekte ! ” demeyin. Biraz daha itinayla yumuşacık pirzolalarınız olacak.

Kekik ve karabiber pirzolaya en çok yakışan baharatlardır. Bazı et severler pirzolaya kesinlikle tuz koymaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Follow Us

Recent Work

[4][NEW][recent][Recent Work]

Facebook